website Videre til indhold
101 dages returret
info@ergoliving.dk
4,6 stjerner på Trustpilot

Søg efter produkter

Sådan kommer du af med rygsmerter│Få en god kropsholdning │2021

Sådan kommer du af med rygsmerter│Få en god kropsholdning │2021

  • Af Malthe Absalonsen

Lider du af kroniske eller akutte rygsmerter │Gode tips til dig med dårlig kropsholdning

I danmark er der en stor gruppe af mennesker som dagligt oplever rygsmerter, både i større eller mindre grad. Dette er et stigende samfundsproblem som alt fra håndværkere til kontorarbejdere kan nikke genkendende til. Derfor har vi hos Ergoliving udarbejdet en guide til dig, så du hurtigst muligt kan sige farvel til dine smerter eller irritationer i ryggen.

Ergoliving │ rygsmerter

 

De 4 hurtige:

🌟 Brug en rygstøtte -Find Danmarks mest anbefalede rygstøtter her

🏃 Hold dig aktiv - selvom det gør ondt skal kroppen holdes i bevægelse

💊 Tag piller hvis nødvendigt - piller kan hjælpe dig til at glemme dine smerter. På den måde undgår du at spænde op, fordi du er mindre anspændt.

🙆‍♂️ Pas på med at "hvile" ryggen - Det er ikke godt at hvile kroppen heletiden når du har ondt. Derimod når du har rygsmerter, skal du så vidt muligt lave det du plejer. På den måde træner du dine rygmusker op igen.

Husk: rygsmerter er ikke farlige, men kan være invaliderende for mange. Derfor er det vigtigt at tage hånd om problemet med det samme.

Du er ikke alene om det

De fleste Danskere har oplevet smerter i ryggen på den ene eller den anden måde. Faktisk har søgningen “ondt i ryggen” omtrent 2500 søgninger årligt og dette er blot en af de mange, da der er rigtig mange termer. Nogen har kroniske smerter i forskellig grad, hvor andre kun har få og nogle kun i vinterperioden. Rygsmerter kan være forskellige, hvoraf de mest velkendte befinder sig i lænden, midten af rygsøjlen og mellem skulderbladene. 

Mange frygter ofte at deres rygsmerter kan være et andet problem end faktiske rygsmerter. Mange tror at de fejler noget andet, da det ofte kan føles som om at smerten kommer fra organerne eller andre steder. Dette får mange mennesker til at frygte sygdomme som f.eks. kræft, blodpropper eller tarmsygdomme. Det er sjældent problemet, hvis den første indskydelse man har er rygsmerter. Det anbefales dog at søge egen lægehjælp hvis man er bekymret eller blot er i tvivl og ønsker afklaring. Dette kan ofte give ro og plads til forbedring af det egentlige problem.

Er det en god idé ikke at bevæge sig hvis man har ondt i ryggen?

Nej det er det ikke altid, selvom at man nemt kan tro det. Hvis man oplever smerter i ryggen,  som man ved er forårsaget af sit arbejde, eller hvis man har haft en dårlig siddestilling. Så er det vigtigt at man stadigvæk er i bevægelse. 

Det betyder dog ikke at man skal overkompensere sig selv, men i stedet huske sig selv på at gøre det man plejer som f.eks. at gå ture, vaske tøj, tømme opvaskeren og følge børnene i skole. Det er de daglige rutiner, som vil lære din ryg at blive ordentlig igen. 

Det er dog vigtigt at man ikke foretager sig noget som man ved er for hårdt som f.eks. at hjælpe en god ven med at flytte, da dette kan gøre det helt modsatte. Man skal selvfølgelig heller ikke fortsætte med den dårlige rutine, som har forårsaget de rygsmerter som man døjer med.

 

Hvad kan hjælpe mig til at blive hurtigere smertefri?

Når man skal rette sin ryg op igen, kan det anbefales at benytte en simpel rygstøtte. Dette vil hjælpe dig til at huske på at rette dig selv op. Det er essentielt for at din ryg kommer i bedring, da det kan være nytteløst at fortsætte sine daglige rutiner, hvis grunden til smerterne er fordi man ikke har en ordentlig kropsholdning.

 

Der findes en manuel udgave og en mekanisk udgave, som helt grundlæggende gør det samme, men alligevel er forskellige.

Den manuelle retter konstant din postur, så du har den helt rigtige kropsholdning. Dette kan være utrolig smertedæmpende og du mærker en effekt med det samme. Det anbefales dog at man begrænser brugen af den til max. 20 minutter, 2 gange om dagen. Dette anbefales fordi at man skal lære sin krop at holde sig selv.

Produktet er et rigtig godt hjælpemiddel, men husk at bruge den i forbindelse med at du er aktiv. Dette er nemt, fordi den er let og kan nemt skjules under en T-shirt.

Find Danmarks mest anbefalede rygstøtte her: 

Rygstøtte til bedre kropsholdning   ⬅️

Brug rabatkoden “SMERTEFRI10” & få 10 % rabat på den i din ordre.

Skal jeg vælge den mekaniske rygstøtte?

Den mekaniske rygstøtte er lige så elegant. Den kan nemt skjules under tøjet og vejer næsten ingenting. Den fungerer dog en smule anderledes, da den giver dig små vibrationer ind mod ryggen, for at påminde dig når din kropsholdning bliver dårlig. Dette gør også at du kan bruge den i længere tid, da den blot hjælper dig til at huske dig på en bedre holdning. Dette er dog en meget effektiv træning i længden, det det hele handler om nye vaner. Du kan finde den lige her ved at følge linket:

Holdningskorrigerende træner - med vibration  ⬅️

Brug rabatkoden “SMERTEFRI10” & få 10 % rabat på den i din ordre.

 


Angiv specielle instrukser til din ordre
Rabatkode

Tilføj gaveindpakning for kun 35,00 kr
Scroll op